Home

Achtergrond 259 x bekeken 1 reactie

Colo jaar geschorst na eten vervuild vlees

De Italiaanse wielrenner Alessandro Colo is vandaag door het Italiaanse antidopingcomité (CONI) voor één jaar geschorst.

Eind april testte Colo positief op clenbuterol tijdens de Ronde van Mexico. Normaal bedraagt een schorsing voor een eerste dopingvergrijp twee jaar. Colo kreeg strafvermindering omdat het CONI hem geloofde dat de positieve test veroorzaakt werd door het eten van vervuild vlees. De schorsing loopt tot 20 mei 2011.

Drievoudig tourwinnaar Alberto Contador, die eveneens positief testte op clenbuterol, beweert ook dat de minimale sporen bij hem te verklaren zijn door het eten van vervuild vlees. De Spanjaard, die voorlopig geschorst is, is in afwachting van verder onderzoek door de UCI en het mondiale antidopingbureau WADA.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    richard

    Er wordt wel heel gemakkelijk de oorzaak vervuild vlees genoemd eerst bewijzen dan pas beschuldiggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.