Home

Achtergrond 173 x bekeken

Coca-Cola boekt hogere winst

Het Amerikaanse frisdrankconcern Coca-Cola heeft in het derde kwartaal meer winst behaald, dankzij wereldwijd stijgende verkoopvolumes.

Vooral in Azië en Afrika werd meer cola gedronken. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag werden gepubliceerd. De nettowinst steeg tot 2,06 miljard dollar (1,49 miljard euro) van 1,9 miljard dollar een jaar eerder. De omzet klom met 5 procent tot 8,43 miljard dollar (6,1 miljard euro). Het wereldwijde volume ging met 5 procent omhoog, geleid door een groei van 12 procent in Azië en Afrika. In China steeg het volume met 12 procent en in Rusland met 30 procent.

In Noord-Amerika steeg het volume met 2 procent. In dezelfde periode vorig jaar zakte het volume in Noord-Amerika nog met 4 procent. In Europa ging het volume in het afgelopen kwartaal licht omhoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.