Home

Achtergrond 167 x bekeken

Clinton wil bijdrage rijke Pakistani

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton wil dat rijke Pakistani een financiële bijdrage geven om hun land helpen om de gevolgen van de overstroming te bestrijden. Ze heeft dat donderdag gezegd bij een bezoek aan EU-buitenlandchef Catherine Ashton.

Volgens Clinton is het onaanvaardbaar dat vermogende Pakistani niet hun steentje bijdragen, terwijl de belastingbetalers in Europa, de Verenigde Staten en andere landen dat wel doen.

Clinton had in Brussel verder een onderhoud met voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement en met de fractievoorzitters in het Europarlement. Ze spraken onder meer over de nieuwe Europese diplomatieke dienst en over de relatie van de EU met zijn oostelijke buurlanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.