Home

Achtergrond 236 x bekeken

Case New Holland schrijft weer pikzwarte cijfers

Case New Holland (CNH) schrijft over het afgelopen kwartaal door een aantrekkende vraag uit Zuid- en Noord-Amerika weer zwarte cijfers.

De machinebouwer uit Illinois maakte een winst van 59 miljoen euro (83 miljoen dollar), waar vorig jaar een verlies van 25 miljoen dollar werd opgetekend. De omzet steeg een kleine 20 procent tot 2,5 miljard euro (3,5 miljard dollar). De omzet werd voor 78 procent gerealiseerd in de agrarische sector, en voor 22 procent in de bouw. CNH denkt nu dat de markt voor landbouwmachines dit jaar gelijk blijft of groeit met 5 procent. Eerder ging CNH er vanuit dat de markt 5 tot 10 procent zou krimpen.

De grote groei wordt gerealiseerd in Latijns Amerika, lees Brazilië en Argentinië. CNH genereerde in deze regio het laatste kwartaal net zoveel omzet als in de traditionele tweede markt van CNH, West-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.