Home

Achtergrond 157 x bekeken

'CZ onzorgvuldig met borstkankerzorg'

Zorgverzekeraar CZ gaat onzorgvuldig te werk door een aantal ziekenhuizen zonder gedegen onderbouwing niet meer in te zetten voor de behandeling van borstkanker.

Dat stelde de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag. "Prima dat een verzekeraar eindelijk zijn rol pakt en niet alleen kijkt naar de kosten, maar ook werk maakt van kwaliteit. Maar de wijze waarop CZ dat doet, creëert heel veel onnodige onrust bij patiënten en bij medewerkers van ziekenhuizen'', aldus NVZ-voorzitter Roelf de Boer.

De NVZ had zich tot dusver nog niet uitgelaten over de maatregel die CZ maandag aankondigde. De kleinere brancheorganisatie SAZ ondernam wel stappen en wist donderdag bij de rechter in Breda gedaan te krijgen dat de zorgverzekeraar de lijst van ziekenhuizen die afvallen voor borstkankerzorg, niet mag publiceren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.