Home

Achtergrond 244 x bekeken 3 reacties

CRV raakt NMa-boete kwijt na 7 jaar procederen

CRV Holding, het moederbedrijf van fokkerij-organisatie CR Delta, is na zeven jaar juridische strijd verlost van boetes voor vermeende beperking van de mededinging.

Dit volgt uit een vandaag gepubliceerde uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB).

De Nederlandse Mededingingsautoriteit legde CRV Holding eind 2003 een boete op van 2,6 miljoen euro voor de vermeende beperking van de concurrentie door drie kortingsregelingen: de kwantumkortingsregeling, de regeling klantentrouw en de testerskortingsregeling. CRV maakte hier bezwaar tegen en ging in beroep tegen de uitspraak van de NMa. Daardoor verlaagde de NMa de boete in 2008 naar bijna 1,3 miljoen euro. Ook daar ging CRV tegen in beroep. Het wist aannemelijk te maken dat de drie bestreden kortingsregelingen nauwelijks de naam van kortingen mochten hebben en/of in veel gevallen minder vergaand waren dan de kortingen die de concurrenten hanteerde.

Deze maand is CRV Holding vrijgesproken door het CBB. Tegelijkertijd is de NMa veroordeeld voor het betalen van de proceskosten en van de kosten voor het opstellen van een rapport dat de bezwaren van CRV onderbouwde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  $

  www.rechtspraak.nl, LJN:BN9947, College van Beroep voor het bedrijfsleven,AWB 07/596. crv proficiat.

 • no-profile-image

  gert

  CRV had dat geld al gereserveerd,het is boerengeld ,verdeel het maar onder de ledenafnemers

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Klaas ter Horst. Graag zou ik (een link naar) het volledige vonnis gepubliceerd zien. De motivering wat tot dit oordeel heeft geleid is veel interessanter dan het vonnis zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.