Home

Achtergrond 195 x bekeken 2 reacties

CDA’er Bleker vindt dat hij fout handelde

Henk Bleker, waarnemend partijvoorzitter van het CDA, erkent dat hij fouten heeft gemaakt in de manier waarop hij is omgegaan met kritische Kamerleden zoals Ab Klink.

Bleker zei dat woensdag in het tv-programma Moraalridders.

Klink, tegenstander van deelname van het CDA aan een minderheidskabinet met de VVD gedoogd door de PVV, stapte begin september uit de fractie. Klink zei eerder deze week dat hij grote druk ervoor toen Bleker tijdens een vergadering destijds hem vertelde dat er een ontslagprocedure zou worden begonnen.

Bleker: ”Ik heb inderdaad de procedures daarvoor voorgedragen. Dat deed ik heel klinisch. Ik steek de hand in eigen boezem, ik was een kille rationalist. Terwijl ik de emoties niet goed begreep. Dat was gewoon fout”, aldus Bleker.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    herkauwer

    Kijk Gekke Henkie, dat noemt men nu met een moeilijk woord Partijdemocratie! Vasthouden aan principes en standhouden onder zware druk getuigt van mentale zuiverheid en politieke moed. En dat verdient respect en waardering! Kennelijk is ook Bleker een moment gezwicht voor de repressieve druk van machtspoliticus Verhagen. Maar ook die rechtschapen mens durft eigen feilen toe te geven.

  • no-profile-image

    gekke henkie

    hij had die andere 2 er ook uit moeten gooien. die blijven toch maar dooretteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.