Home

Achtergrond 167 x bekeken

CDA en CU: aparte aandacht voor jeugdzorg

CDA en ChristenUnie willen dat de Tweede Kamer aandacht gaat besteden aan hervorming van de jeugdzorg in een speciale themacommissie.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft dat woensdag mede namens het CDA geopperd in de laatste procedurevergadering van de commissie Jeugd en Gezin.

Momenteel is er nog een demissionair minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet, van ChristenUnie-huize. Maar donderdag in het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV verdwijnt deze minister en daarmee ook de aparte Kamercommissie. Straks zijn verschillende bewindspersonen verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Voordewind en zijn CDA-collega Madeleine van Toorenburg wezen erop dat er grote hervormingen op stapel staan in de jeugdzorg. Een aparte commissie kan voorkomen dat de Kamer straks te weinig overzicht heeft deze goed te kunnen volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.