Home

Achtergrond 296 x bekeken

Bulgaren verdringen Polen

In de champignonteelt verdringen Bulgaren de Polen.

Dat blijkt uit het eindrapport van het Interventieteam Champignons van verschillende inspectiediensten, zoals de Arbeidsinspectie. Bulgaren zijn bereid tegen lagere uurtarieven te werken. Beide groepen werknemers zijn overigens tegen inspecties van de overheid uit angst voor verlies van hun baan. De meerderheid van personeel is van buitenlandse afkomst, de meeste zijn nog wel Pools.

Uit het rapport blijkt verder dat bonafide bedrijven geen informatie willen geven over overtredende collegabedrijven. Ook de vakbonden geven geen info aan inspectiediensten over klachten van personeel. Uit het onderzoek blijkt dat in een aantal gevallen werkgevers personeel boetes opleggen van 250 euro wanneer zij klachten uiten bij de bonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.