Home

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

Britse bond voor rundveehouders: meer contracten

De Britse National Beef Association wil dat vleesbedrijven de mesters meer contracten op langere termijn aanbieden.

"Dat kan zorgen voor een groot aantal goedgeorganiseerde en professionele mesters die volgend jaar en daarna grote aantallen rundvee volgens de vereiste specificaties kunnen leveren."

Volgens de NBA houden veel Britse mesters de boot af bij het inkopen van vervangers omdat ze er niet zeker van zijn of de opbrengsten de kosten – inclusief de hogere voerprijzen – zullen dekken.

Dat betekent dat op den duur de aanvoer van dieren naar de slachthuizen in gevaar kan komen. "Mesterijen zijn de levenslijn voor de abattoirs. Veel boeren zijn echter erg zenuwachtig dat ze zo afhankelijk zijn van wekelijks veranderende prijzen. Zij zeggen: als we goed geld gaan besteden aan het aanvullen van de veestapel, dan moeten we ook meer zekerheid hebben over de toekomstige opbrengsten", zegt directeur Kim Haywood.

Volgens de NBA moeten verwerkers zelf toezeggingen voor de toekomst doen als ze dat ook van hun leveranciers willen. De associatie verwacht daarbij dat vooral vleesbedrijven die zelf contracten hebben met grote winkeliers een ernstige poging zullen doen om hun leveringspositie veilig te stellen. De NBA meent dat in dergelijke contracten zeker 50 cent per kilo meer wordt geboden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    meenen is geen belofte of garantie maar een verwachting. zeker een soort rabobank iedereen mag speculeren behalven de boeren let vooral even op de zin "De associatie verwacht daarbij dat vooral vleesbedrijven die zelf contracten hebben met grote winkeliers een ernstige poging zullen doen om hun leveringspositie veilig te stellen" dit betekent dat de prijzen die worden betaalt per week al vast staan als het contract word afgesloten en de markt volgt en dan het vlees in de chillers en 3 weken later kilo knaller en als ze 50 cent meer kunnen betalen waar komt dat geld ineens vandaan ik denk niet dat dat bij de supermarkt vandaan komt en dan word er nog aan verdient

Of registreer je om te kunnen reageren.