Home

Achtergrond 381 x bekeken 10 reacties

Boeren delven onderspit in strijd tegen Gasunie

De ZLTO in Terneuzen krijgt geen gehoor voor de bezwaren tegen de aanleg van een nieuwe gasleiding van de Gasunie.

De Raad van State vindt het door de boeren ingestelde beroep niet gegrond. Volgens de rechter houdt Gasunie voldoende rekening met de belangen van de boeren en mocht er zich schade voordoen, dan bestaat daarvoor een vergoedingsregeling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ondernemende veehouder in binnen en buitenland

  wij hebben er op onze vorige beorderij ook drie doorgekregen. Bij de eerste twee hebben wij (vader en ikzelf) ons nog laten inpakken. Toen ze voor de derde x kwamen heb ik het vertikt om te tekenen. Ik werd met woorden bedreigd door de NAM Expert; teken jij niet dan krijgen we je wel! Na een maand stond ESSENT voor het land; er moest een kabel door naar de gaslocatie in Grijpskerk; ik zei dan gaan jullie er toch mooi omheen; nee dat kon niet en we moeten erdoor! De NAM aanbieding hiervoor was ca. 7.500 hfl. Door de nood van Essent hebben we 10 x dat bedrag ontvangen. Daarna de Gasunie; ze kwamen met een gedoogprocedure; de oude wet uit 1960 werd ook ons opgelegd; toch tekenden wij niet. Na drie jaar moesten ze het land weer op; geen toegang geven; er is immers geen overeenkomst; ja wat nu dan toch maar meer betalen......en dat gebeurde in grote bedragen! Voor de handel in gas worden wetten van Economische zaken misbruikt welke bedoelt zijn om voor het algemeen belang van de burger te zorgen; de handel van de Gasunie heeft daar toch niets mee te maken dacht ik toen; ze verdienen miljarden door hoog calorisch gas van nederlandse bodem te vermengen met laag calorisch gas uit Rusland en maar leidingen leggen door ons prachtige boerenland. LTO............zit al jaren de belangen van de mulitinationals te behartigen en laat de leden barsten, daarom collega agrariers houdt de contributie mooi thuis en denk zelf na voordat je ooit iets gaat tekenen met druk van de verhaaltjes; LTO is de hoogte van de schade met ons overeengekomen en toe nou de gehele buurt heeft al getekend. LTO ?? Daar ben ik geen lid van en dus kan LTO niet namens mij schadevergoedingen vastleggen met de NAM/Gasunie en Essent (toen nog EDON geheten) heb de Expert uitgelegd. Het is nog altijd wel zo; denk voor je zelf een ander doet dat dus niet en LTO denkt en doet alleen voor de hele grote industrie! Wel jammer dat onze buurman Essent bij de volgende x door zijn land liet gaan toen ik weer niet wilde tekenen. Toen ik de hoge vergoeding aan deze expert liet zien zocht hij de buurman op en deze liet het jammer genoeg toe; dat was natuurlijk zijn vrije keuze welke ik te respecteren heb. Landeigenaren; zouden we hiervoor niet zelf eens een stichting in het leven moeten roepen om de belangen eens heel goed te kunnen vertegenwoordigen ook met slimme juristen welke uit een gezamenlijke pot kan worden betaald; eendracht maakt macht nietwaar? reageren? zend een mail aan: ahkuipers@agritransfer.nl

 • no-profile-image

  NN

  Ze vergoeden de schade!!! Stel je mept iemand een blauw oog dan is het dus fatsoenlijk om alleen de bril in oude staat te vergoeden. Er hoort in mijn beleving een excuus en en bosje bloemen bij en dan nog is het niet nettjes.

 • no-profile-image

  gj

  Wat noem jij een fooi Gert?
  Welke bedragen praten we over?

 • no-profile-image

  Robijns Juul

  Van mij mogen ze de vergoeding houden,net als hun geploeter.Bij mij ligt er nu al de derde buis,de eerste ligt er veertig jaar en dat ziet ge nog ieder jaar op het veld.Om van de arogantie van de meestal nederlandse kraanmanen bezig aan de derde leiding nog te zwijgen.

 • no-profile-image

  Melkveehouder Wim.

  Helemaal eens met Robijns Juul.
  Ik heb er inmiddels vier liggen. ( twee van 120, één van 70 en één van 40 cm.) Hoewel de vergoedingen niet onredelijk zijn heb ik erdoor wel 2 hectare "beheersland" door gekregen. Daarom, ook geen belangstelling in nog een leiding

 • no-profile-image

  jan

  wat zeuren jullie nou!!

  Gasunie is zelfs heel gul met uitbetalen van schade. verschillende plannen gezien van agrarische bedrijven door bv accountants waar een schadevergoeding van 20 tot 40000 wordt geeist. deze mensen hebben het ook gekregen!!!!
  productieverles ruwvoer, extra kilomters over de weg, extra tijd etc etc

 • no-profile-image

  gert

  het is een fooi,vroeger heetten ze nog nutsbedrijven ,maar nu zijn het keiharde commercieele bedrijven

 • no-profile-image

  Hoecke

  Waar zijn we nu mee bezig? Door Gasunie worden miljarden verdient, de leiding aanleg bedrijven verdienen miljoenen en wat krijgen de grondeigenaren en boeren....een fooi!! Geen een boer en grondeigenaar zou moeten tekenen, tenzij er een reele vergoeding komt

 • no-profile-image

  melk

  Het is slikken of stikken

 • no-profile-image

  jannes

  Een buis in het land geeft bij mij een prima saldo. Ik heb wel geleerd dat naast het goed onderhandelen dat de bodem goed bemest moet worden na het plaatsen van de buis met kalk en gft. Ik zie geen lagere opbrengst op deze plekken nadien.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.