Home

Achtergrond 230 x bekeken 1 reactie

Bloembollenbemiddelaar CNB boekt verlies

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) in Lisse boekt een netto verlies van 1,1 miljoen euro.

In het op 31 mei afgesloten boekjaar daalde de totale handelsomzet van CNB met 0,5% van 281, 3 miljoen euro naar 279,8 miljoen euro.

Het negatieve resultaat van dit jaar wordt onttrokken aan de algemene reserve. Het eigen vermogen neemt af van 28,1 miljoen euro naar 26,9 miljoen euro. De directie van de grootste bloembollenbemiddelaar meldt dat desondanks de solvabiliteit ultimo in het verslagjaar gestegen is van 54% naar 56%. De goede solvabiliteit kenmerkt het weerstandsvermogen dat CNB in staat stelt tegenvallende resultaten op te vangen zonder de dienstverlening aan de leden in gevaar te brengen.

Leo van Leeuwen, financieel directeur, zal tijdens de ledenvergadering op donderdag 28 oktober een nadere toelichting geven op de jaarrekening. De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in het CNB gebouw in Lisse. De aanvang van de vergadering is 20.00 uur en vanaf 19.30 uur worden de leden verwacht. Na de ledenvergadering wordt het verslag van CNB op de homepage van het bedrijf gepubliceerd.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    de wit

    er werken ook te veel mensen die te weinig doen bij de cnb ,ook als afnemer kan je te gemakkelijk besodomieterd worden waardoor handel steeds meer rechtstreeks gaat , ook de kosten van grote deals liggen te hoog gr teleurgestelde klant

Of registreer je om te kunnen reageren.