Home

Achtergrond 404 x bekeken

Bescheiden siergrassenkeuring

In deze tijd van het jaar wordt de waarde van de siergrassen in vooral de tuin weer eens extra duidelijk.

Terwijl het grootste deel van de gewassen in de tuin uitgebloeid is en begint te lijden onder het najaarsweer fleuren de siergrassen deze juist op. Niet alleen hun verschillende tinten en kleuren trekken de aandacht, maar ook de grote verscheidenheid aan vormen doet het goed in een tuin of park. Siergrassen komen tevens goed tot hun recht in combinatie met andere planten, zoals bolgewassen. In de keuringszaal van de KAVB in het CNB complex in Lisse werd maandag een speciale keuring van siergrassen gehouden, waarvan de resultaten nu bekend zijn gemaakt. Eilkholt Kwekerijen kwam met een grote collectie en kreeg daarvoor een gouden medaille toegekend. Ophiopogon japonicus ‘Minor’, geen gras, maar toch zeker te zien als siergras scoorde 9,10 punten. Ook de Panicum virgatum ‘Heavy Metal’ en Carex oshimensis ‘J.S. Greenwell’ kregen deze beoordeling. Een fraaie, maar relatief kleine inzending werd door D. Smit neergezet. Een mooie pot met een grote bloeiende Cyperus endemitus scoorde 9,60 punten. Ook zijn inzending Acorus gramineus ‘Ogon’ scoorde hoog , namelijk 9,50 punten. De siergrassen zijn ook de komende week nog in de keuringszaal te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.