Home

Achtergrond 429 x bekeken 1 reactie

Belgen exporteren meer varkensvlees naar Oosten

De Belgische uitvoer van varkensvlees is in de eerste helft van 2010 met 3,3 procent toegenomen.

In totaal groeide het volume naar 372.250 ton wereldwijd. Er is een sterke toename van de vraag naar Belgisch varkensvlees in Oost-Europa.

Duitsland is nog steeds de grootste importeur met in totaal 146.844 ton varkensvlees. Op flinke afstand volgt Nederland met een afname van 28.414 ton Belgisch varkensvlees en het Verenigd Koninkrijk met iets minder dan 28.000 ton. Met een groei van 21 procent is de exportgroei naar Polen opnieuw groot. Ook Tsjechië en Roemenië nemen meer Belgisch vlees af.

De uitvoer naar Oost-Europa komt duidelijk in een stroomversnelling. "Succesvolle promotie in die landen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen", aldus Joris Coenen, van promotiebureau Belgian Meat Office. Rusland is ook in de eerste helft van 2010 de grootste klant buiten de EU. Op de tweede plaats staat Hongkong, maar met 8.119 ton viel de invoer van varkensvlees uit België enigzins terug ten opzichte van een jaar eerder. In Zuid-Korea steeg de invoer uit België met bijna 15 procent.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rein

    Belgisch varkensvlees naar Oosteuropa?
    Zijn we nog steeds bezig water naar de zee te dragen?Wekelijks rijden poolse koelwagens met varkensvlees van de fa.Smithfields van Polen naar Engeland.

Of registreer je om te kunnen reageren.