Home

Achtergrond 447 x bekeken

Banken worden soepeler bij kredietverlening

Nederlandse banken zijn afgelopen kwartaal voor het eerst sinds medio 2006 iets soepeler geworden bij de kredietverlening aan bedrijven.

Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van een enquête onder de banken.

Het minder stringente beleid komt volgens DNB vooral doordat banken steeds meer concurrentie voelen van elkaar en in toenemende mate van andere marktpartijen. Daarnaast zien banken door het herstel van de economie wat minder risico's bij de kredietverlening aan bedrijven dan voorheen. De banken verwachten de criteria in het komende kwartaal nog iets verder te versoepelen. Ze blijven wel terughoudend wat betreft de omvang van leningen die worden verstrekt, maar rekenen minder hoge marges over de kredieten. De criteria voor langlopende leningen werden in het afgelopen kwartaal nog verscherpt, maar daar komt volgens de banken in het komende kwartaal een einde aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.