Home

Achtergrond 215 x bekeken

Atsma krijgt water in portefeuille

Joop Atsma krijgt waarschijnlijk water in zijn portefeuille van staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Dat zei het CDA-Kamerlid vanochtend na afloop van het gesprek met formateur Rutte. "Water is een belangrijke portefeuille want 16 miljoen Nederlanders moeten de voeten droog houden", zei de aankomend staatssecretaris.

Over de preciese inhoud van zijn taken overlegt Atsma later vandaag met de beoogde minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Dat overleg kan er volgens Atsma toe leiden dat hij ook milieu in zijn portefeuille krijgt.

Als Fries stelde Atsma woensdag dat hij van nature veel heeft met het onderwerp water. Het behouden van droge voeten heeft zijn interesse evenals de zorg voor schoon water. De fan van skûtsjesilen was wel een beetje verrast door de vraag staatssecretaris te worden. "Maar ik voel me als een vis in het water van de politieke arena. Dat zal in mijn nieuwe positie ook wel zo zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.