Home

Achtergrond 122 x bekeken

Assen krijgt faunaflat

De gemeente Assen is vanaf volgende week woensdag de eerste gemeente in Nederland met een zogenoemde faunaflat.

Dat meldde de gemeente vandaag. Een faunaflat is een stenen toren van 8 meter hoog, waarin allerlei soorten vogels, vleermuizen, amfibieën en bijen nesten kunnen bouwen. Doel is om de natuur in de Drentse hoofdstad een handje te helpen.

Volgens de gemeente is het gebruik van de flat een experiment. Iedere zijde van de toren krijgt een andere functie. Zo worden aan de noord- en oostkant nestkasten voor diverse vogelsoorten ingemetseld. Iedere soort krijgt een eigen ingang. Aan de zuidkant komen gaatjes voor bijen en de westkant van het gebouw is gericht op vleermuizen. Als het experiment aanslaat, wil Assen meer faunaflats plaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.