Home

Achtergrond 153 x bekeken 2 reacties

Artiesten schreeuwen tegen bezuinigingen

Tientallen artiesten hebben zich inmiddels aangesloten bij de manifestatie Nederland schreeuwt om cultuur, die cabaretier Freek de Jonge samen met vakbond FNV Kiem op 22 november organiseert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Onder meer het Metropole Orkest, Moke, Kyteman, Carel Kraayenhof, Brigitte Kaandorp, Wim de Bie, Ernst Daniël Smid, Wende Snijders en Waylon betreden die avond het podium om zich hard te maken tegen de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur.

,,De aanleiding voor de manifestatie is in en in treurig. Maar dit wordt geen sombere avond en zeker geen protestavond, zoals veel mensen misschien verwachten'', aldus De Jonge. ,,We zullen de inspirerende kracht van de kunst benadrukken. Het wordt een ode aan de cultuur die zo diep geworteld is in onze samenleving dat bezuinigingen erop als een minachting voor de beschaving ervaren worden.''

De organisatoren hopen het nieuwe kabinet zo ver te krijgen dat het zich nog eens buigt over de ,,onevenredige bezuinigingen''. ,,We gaan de argumenten nog eens overzichtelijk naast elkaar zetten en deze zichtbaar, hoorbaar en tastbaar illustreren'', aldus Caspar de Kiefte, bestuurder van FNV Kiem.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Nu komen de echte subsidievreters eindelijk eens in actie. Goed dat er een keer een andere politieke wind door het land waait.

  • no-profile-image

    Joep is Gek

    Leen jij lijkt me uitstekend geschikt als cabaretier....... fantastisch creatieve poëzie.......

Of registreer je om te kunnen reageren.