Home

Achtergrond 147 x bekeken

'Arbeidsmarkt trekt volgend jaar aan'

Personeelsfunctionarissen verwachten dat het volgend jaar weer moeilijker wordt mensen te werven en zittend personeel vast te houden.

Dat geldt vooral voor de ict, techniek en financiële zaken. Zij verwachten de minste problemen voor het vervullen van functies in hun eigen branche (human resource) en juridische sector. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van dienstverlener ADP, adviesbureau Berenschot en Performa uitgeverij onder 819 personeelsfunctionarissen. Zij denken dat de arbeidsmarkt volgend jaar weer aantrekt.

In 2008 had bijna driekwart van de P&O'ers moeite nieuwe medewerkers aan te trekken. In 2009 was dat 54 procent en dit jaar gaf iets meer dan een kwart aan problemen te ondervinden bij het werven van mensen. Voor komend jaar verwacht bijna een derde van de ondervraagde functionarissen problemen met het invullen van vacatures.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.