Home

Achtergrond 447 x bekeken

Aloë vera helpt kuikens bij coccidiose

Extracten van de aloë veraplant kunnen mogelijk helpen om een besmetting met Eimeria maxima (coccidiose-parasieten) te bestrijden bij vleeskuikens.

Dat blijkt uit onderzoek van het Zuid-Koreaanse college voor veeartsenij in Jinju. Coccidiose is de duurste en meest verspreide parasitaire aandoening in de pluimveehouderij, aldus de Zuid-Koreanen. De ziekte wordt nu vooral onder controle gehouden met chemische middelen, maar daar beginnen de parasieten resistent tegen te worden. In de proef werd gekeken naar kuikenvoer met een supplement van gemalen aloë vera. De behandelde groepen scheidden veel minder ziektekiemen uit dan de onbehandelde. Ook traden er veel minder beschadigingen op aan het maagdarmkanaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.