Home

Achtergrond 140 x bekeken

Al-Shabaab schiet meisjes dood om 'spionage'

De extremistische beweging al-Shabaab heeft in Somalië twee tieners geëxecuteerd omdat ze zouden hebben gespioneerd. Dat melden ooggetuigen.

Honderden mensen keken woensdagavond in de plaats Beledweyne toe hoe een vuurpeloton de executies uitvoerde. De slachtoffers, naar verluidt meisjes van 17 of 18 jaar oud, waren geboeid en moesten knielen, voordat ze werden doodgeschoten op het complex van het lokale hoofdkwartier van al-Shabaab. Beledweyne ligt nabij de grens met Ethiopië en was recent het toneel van hevige gevechten tussen strijders van al-Shabaab en het regeringsleger.

Een lokale leidinggevende van al-Shabaab zei dat de twee vorige week zijn aangehouden. ,,Na langdurig onderzoek hebben ze schuld bekend'', aldus de woordvoerder van al-Shabaab. De beweging controleert grote delen van Somalië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.