Home

Achtergrond 120 x bekeken 7 reacties

Aan de bak

Eindelijk is er een nieuw kabinet.

De nieuwe staatssecretaris van landbouw Henk Bleker liet kort na zijn aantreden donderdag al weten zich flink te willen inzetten voor de verdediging van de belangen van de Nederlandse land- en tuinbouw. Of hij die belofte gestand kan doen, zal al snel blijken. In de laatste maanden van dit jaar staan cruciale dossiers op de agenda.

In november komt eurocommissaris Ciolos met plannen voor de toekomst van het GLB. Vanaf dat moment zijn er in Brussel miljarden aan landbouwgeld te verdelen en dus moet Bleker vol aan de bak. In diezelfde periode dient hij tevens de plannen voor de stikstofaanpak van zijn voorganger verder uit te werken en dit slepende dossier eindelijk te sluiten.

Gevoegd bij de verschijning van het rapport van de commissie-Van Dijk over de bestrijding van Q-koorts, ook in november, zal Bleker geen eenvoudig eerste half jaar tegemoet gaan. Het biedt hem wél een uitgelezen kans al op korte termijn zijn woorden om te zetten in daden en het vertrouwen dat de sector in hem en het kabinet heeft gesteld te verdienen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  een vrije boeren organisatie zou mooi zijn. Zoals de boeren partij, of zo als Wien van de brink was voor de varkens houders.
  Helaas zijn Hollanders geen Fransen,
  En heeft Z.L.T.O/.L.T.O nu zoveel macht
  in dit land, En de boeren nu zo zwak, dat zonder hulp van de overheid , we voor altijd slaaf zullen zijn , van deze wolf in schaaps kleren.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Beste Henk het zou een mooie daad van U zijn ,als U er voor zorgt dat Z.L.T.O/L.T.O weer een echte boeren organisatie word.
  Nu is het een multinational, die zich verrijkt over de rug van de boer.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dan eerst dat idiote stikstofverhaal maar eens van tafel. Scheelt miljarden en de sector wordt niet meer lastig gevallen met een niet bestaand probleem. Het mes snijdt aan twee kanten.

 • no-profile-image

  Hans

  Heeft de alwetende Kritische lezer al een afspraak geboekt bij Bleker om z´n niet aflatende stroom reacties eens om te zetten in concrete voorstellen voor beleid?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De politiek doet liever zaken met de LTO, Hans. De LTO is lekker plooibaar. Hebben ze allebei profijt van. Dat er dan zo hier en daar iemand vermorzeld wordt....ach!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Naar mijn idee halen ze de vereiste 50% niet eens. Hier wordt behoorlijk schimmig over gedaan. De vraag is dan: mogen ze de boeren nog wel vertegenwoordigen? Het antwoord is: NEE.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Als het AGD schrijft dat Bleker zich zal inzetten voor de landbouw, dan wordt er juist bedoeld voor de multinationals, beste Hamstra. De politiek en de (Z)LTO zijn tot elkaar veroordeeld. Het is één pot nat. Waarom blijf je toch zo mekkeren over de (Z)LTO? We kunnen beter zelf een belangenorganisatie oprichten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.