Home

Achtergrond 431 x bekeken

90 procent van de uien binnen

Ongeveer 10 procent van de uien is nog altijd niet gerooid dan wel geladen.

Dat schrijft het Productschap Akkerbouw. Volgens de organisatie wordt nog te weinig met kachels gewerkt tijdens het drogen, waardoor kwetsbare partijen daardoor een snellere teruggang van kwaliteit laten zien.

De laat in het seizoen gerooide uien verdienen meer aandacht in het begin van de bewaring dan in jaren waarin regen tijdens de oogst een kleine rol speelt. De omstandigheden om te drogen zijn volgens het Productschap verre van ideaal. De luchtvochtigheid is zo hoog dat het lang duurt voordat de uien droog zijn.

Partijen die versneld moeten worden verwerkt vinden in Polen gretig aftrek. Er wordt afhankelijk dan de tarra en grofte tussen de 8 en 100 per 100 kg betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.