Home

Achtergrond 160 x bekeken

20.000 handtekeningen voor behoud natuur

Ruim 20.000 mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van Natuurmonumenten om door te gaan met de afgesproken plannen om natuurgebieden met elkaar te verbinden.

De steunbetuigingen voor de actie 'Als je van natuur houdt' kwamen binnen per sms en via internet. Dat liet de natuurorganisatie Natuurmonumenten dinsdag weten. Het kabinet-Rutte is van plan een aantal natuurmaatregelen te schrappen, waaronder het onderling verbinden van natuurgebieden.

Natuurmonumenten wil een signaal afgeven aan de politici die dinsdag en woensdag de regeringsverklaring in de Tweede Kamer bespreken. Directeur Jaap de Graeff: ,"Nu stoppen met investeren zorgt ervoor dat diersoorten uitsterven. Het kabinet breekt jarenlange investeringen in natuurbeheer in één klap af." Hij zegt dat als de plannen doorgaan er onvoldoende ruimte komt voor planten, dieren en mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.