Home

Achtergrond 358 x bekeken

Subsidie duurzame stallen in trek

Veel veehouders hebben belangstelling voor de subsidieregeling Investeringen in integraal duurzame stallen. Dat bleek tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in Lochem.

Ongeveer honderd melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders bezochten de bijeenkomst in de Gelderse plaats. Vorige week was al een bijeenkomst voor voorlichters en morgen is er een bijeenkomst in Drachten in Friesland. Door het grote aantal aanmeldingen organiseert Dienst Regelingen een extra voorlichtingsbijeenkomst op 27 januari in Gilze-Rijen in Noord-Brabant.

In totaal komt er 11 miljoen euro beschikbaar. Veehouders kunnen maximaal 400.000 euro krijgen voor de meerkosten van de bouw van een duurzame stal.

Tijdens de bijeenkomst bleek er nog veel onduidelijk bij de geïnteresseerde veehouders. Zo waren er veel vragen over de manier van aanvragen, toekenning van de subsidie en de criteria waaraan de stal moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Er is geen loting voor de subsidies. De projecten die het hoogst scoren op duurzaamheid krijgen de subsidie. Dierenwelzijn is het belangrijkste punt, gevolgd door milieu. Er wordt dit jaar meer aan milieu gehecht dan voorgaande jaren. Zo leveren vermindering van ammoniak- en fijnstofuitstoot en energiebesparing in het bedrijf extra punten op.

Subsidie aanvragen kan van 1 tot 28 februari. In juni wordt bekend wie de subsidie krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.