Home

Achtergrond 180 x bekeken 7 reacties

Wolven rukken op naar Nederland

Op slechts 200 kilometer van Nederland bevinden zich wolven. Dat heeft de Zoogdiervereniging vandaag bekendgemaakt.

Daarmee is Nederland binnen het bereik van zwervende jonge wolven. Het is voor wolven heel gewoon om op een dag 50 kilometer af te leggen.

De wolf leefde aan het eind van de negentiende eeuw voor het laatst in het wild in Nederland. Het grootste Europese landroofdier, de wolf, is volgens de organisatie bezig met een terugkeer naar West-Europa en ook naar Nederland. De aantallen wolven in Oost-Europese landen zijn gegroeid en ook in West-Europa wordt hij steeds vaker waargenomen. Inmiddels zitten er al wolven in Midden-Duitsland, onder andere in Hessen, op zo'n 200 kilometer van de Nederlandse grens.

De Zoogdiervereniging denkt dat wolven mogelijk de Veluwe met het vele wild aantrekkelijk vinden. De organisatie kan echter niet voorspellen of en zo ja, wanneer de wolven Nederland zullen bereiken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Die wolven kunnen mooi al die wilde zwijnen opvreten!

 • no-profile-image

  arie

  in de randstad is er al genoeg om op te schieten

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Een hekel aan ons Gijsjes, Reintjes en nu ook al aan Bor de Wolf......heel diervriendelijk die boeren.

 • no-profile-image

  Leen

  Ook zoogdiervereniging zoekt publiciteit? De wolven waren er al hoor! Ik noem u: Rijkman Groenink, Borghouts, Boonstra en vul zelf de lijst met 'Bovenbalkenenders' maar aan. Nu alleen de beren nog om ze op te vreten.

 • no-profile-image

  ik

  kunnen we geen rijgers fokken en die in de randstad loslaten?

 • no-profile-image

  realist

  Dat heb je als je zoveel prooidieren fokt en maar laat uitbreiden. (ganzen, zwijnen, herten) Daar komen roofdieren op af. Nog een paar jaar en we zijn van het schadelijk wild af. Dan kunnen de groene taliban tenminste niet de schuld bij de boeren leggen.

 • no-profile-image

  vlies

  Ik hoop dat er ook nog mensen met verstand zijn in dit land (ik hoop goede jagers..)Boeren pas op voor uw schapen en jonge kalveren..Maar Dit wordt vast weer oog luikend toegestaan..
  zowaar dierenliefde..
  ps als ze aan de grens komen chek gelijk even op dierziekten bij die beesjes....

  Met vr gr Reintje de vos hahahaah

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.