Home

Achtergrond 206 x bekeken

Wilde honden slaan toe in Australië

Een roedel wilde en hongerige honden heeft bij de plaats Alice Springs in Centraal-Australië twee mannen aan stukken gescheurd en deels opgegeten.

Dat meldden Australische media woensdag. Het gerechtelijk onderzoek naar de dood van de twee mannen, die vorig jaar al te grazen werden genomen, is afgerond. Daaruit blijkt dat een 48-jarige man deels werd verslonden, nadat hij een hartaanval had gekregen in het afgelegen Aboriginalgebied Hidden Valley ten zuiden van Alice Springs.

Drie weken eerder hadden de beesten hun tanden gezet in een sterk gedrogeerde man van 26 jaar. De honden vraten het vlees van zijn rechterbeen. De roedel vormt al tien jaar een bedreiging in Hidden Valley. Ze hebben al vaker mensen aangevallen. Zo werd bij een vrouw een stuk van haar gezicht afgescheurd. Een mannelijk slachtoffer moet het zonder balzak doen na een aanval.

De lijkschouwer van de twee dode mannen, Greg Cavanagh, noemde het "onvoorstelbaar'' dat zulke dingen kunnen gebeuren in een modern land als Australië. "Het is onacceptabel dat troepen honden de straat afstruinen en mensen bijten en verscheuren''. Cavanagh bekijkt of de lokale autoriteiten nalatig zijn geweest bij het toezicht op honden in de vaak erbarmelijke kampen waar de oorspronkelijke Aboriginalbevolking, het armste deel van de Australiërs, woont.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.