Home

Achtergrond 110 x bekeken

Wijn is volksdrank

Wijn is een volksdrank geworden en definitief verlost van het idee dat het drinken ervan voorbehouden is aan de elite.

Het Productschap Wijn schrijft het zelf naar aanleiding van een vandaag gepresenteerd onderzoek, dat het begin markeerde van de Nationale Wijnweek.

"Op basis hiervan kan gesteld worden dat wijn gedemocratiseerd is en een mogelijke oubollige of elitaire connotatie voorgoed is kwijtgeraakt,'' is de conclusie bij een onderzoek onder meer dan duizend wijndrinkers.

Daaruit blijkt dat de vijftigplussers onder de wijndrinkers deze drank pas leerden waarderen na hun 35e, maar bij de ondervraagden onder de 35 jaar ligt de instapleeftijd rond 23 jaar. Wijn is nu al dertig jaar in opmars in ons land en dat wordt dus mede veroorzaakt doordat de Nederlanders het op jongere leeftijd zijn gaan drinken.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat witte wijn populairder is bij vrouwen en dat mannen de voorkeur geven aan rode wijn. Voor de jongste wijndrinkers geldt echter dat witte wijn populairder is bij vrouwen en mannen. Wit is de "instapkleur'', aldus het productschap.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de wijnliefhebbers ervan uitgaan dat flessen met een klassiek etiket kostbaarder zijn dan flessen met een modern etiket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.