Home

Achtergrond 191 x bekeken

Weer belangrijke meerderheid Democraten in Senaat

De gouverneur van de Amerikaanse staat Massachusetts, Deval Patrick, heeft donderdag de Democraat Paul Kirk benoemd als tijdelijk opvolger van de onlangs overleden Edward 'Ted' Kennedy in de Amerikaanse Senaat.

Daarmee zijn de Democraten weer verzekerd van een cruciale meerderheid in deze kamer van het federale parlement in Washington.
Met de benoeming van Kirk beschikken de Democraten weer over zestig zetels in de Senaat. Dat aantal is vereist om allerlei procedurele trucjes van de Republikeinse oppositie tegen te houden. Die willen onder meer de hervorming van het Amerikaanse gezondheidszorgstelsel, die president Barack Obama voorstaat, blokkeren.

De 71-jarige Kirk is oud-voorzitter van de Democratische Partij. Michael Dukakis, gouverneur van Massachusetts van 1975 tot 1979 en van 1983 tot 1991, was ook genoemd als interim-senator.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.