Home

Achtergrond 198 x bekeken

Week 39: eiermarkt stabiel

Het beeld op de markt van eieren blijft vriendelijk van toon. De vraag naar eieren is nog steeds heel behoorlijk en dat geldt voor zowel de eieren in de kleinverpakking, als industrie.

In de loop van september zijn de meeste consumenten weer terug van vakantie en dat leidt tot een kortstondige groei van de aankopen. Daarna treedt er meestal een korte terugval in de aankopen op, maar op dit moment is men gezien de bestellingen zeker niet ontevreden.

Zoals aangegeven is de vraag van de industrie ook zeker niet slecht en deze blijft nog steeds behoorlijk op peil, mogelijk veroorzaakt doordat men voor de komende weken rekening houdt, met verder oplopende prijzen.

Het aanbod van eieren is wat wisselend, vooral voor wat betreft de gewichten. Dat van kleine eieren is nog steeds ruim vanwege de opzetten van nieuwe hennen in de afgelopen periode. De komende weken zal daardoor het aanbod van M eieren ook gaan oplopen.

Voor het merendeel liggen de prijzen van de eieren deze week grofweg op hetzelfde peil als de afgelopen week, waarbij wel de kleine eieren, vanwege het ruime aanbod moeilijker in prijs zijn vast te houden.

Al met al een vast en vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.