Home

Achtergrond 206 x bekeken 7 reacties

Waalse boeren zetten melkacties voort

In Wallonië zetten de melkveehouders vandaag hun acties tegen de lage melkprijs voort. Op markten werd vanochtend melk uitgedeeld en vanmiddag zal opnieuw melk worden geloosd op velden, melden Belgische media.

Op markten in Charleroi en Luik deelden de veehouders melk uit en gaven ze de consumenten uitleg over hun acties. Vanmiddag rond 15.30 uur is een nieuwe actie voorzien. Volgens berichten in de media wordt in de regio van Marche-en-Famenne opnieuw melk worden geloosd op een veld. Daarnaast overwegen boeren om ook zuivelbedrijven te blokkeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Het begint een zielige vertoning te worden. We hebben voor deze prijsval toch een prijspiek gehad dus gemiddeld is er nog niks te klagen.

 • no-profile-image

  koetje

  Ik krijg op dit moment ongeveer 28 cent de liter + ongeveer 3 cent subsidie + ongeveer 2 cent omzet en aanwas geeft een prijs van 33 cent. Niks te klagen dus!

 • no-profile-image

  Hendrik van der Valk

  In reactie op koetje.de basisprijs (bij onze melkfabriek) bij 3,80% vet en 3,30% eiwit beweegt zich sinds nov. 2008 tussen 18,5 en 22 eurocent per liter, geen reden tot juichen.
  Friese boer in Wallonië

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  20 Of 28 cent is een groot verschil!!! Koetje, uit Oenkerk boft bijzonder!. Nu de reactie van Jan, uit Limburg. Uw mening behoort tot de toekomstmogelijkheden,ik bedoel dat wij over enkele jaren onder contract produceren. Het gaat er allemaal vreemd aan toe in de Land en Tuinbouw. Als ge over alles nadenkt bekruipt mij een vreemd gevoel en de VRAAG ? Waar zal deze trein naar toe rijden? Ik moet nu denken aan een duits liedje,'' Es faehrt ein Zug nach Nirgendwo''.???.

 • no-profile-image

  Jan

  Lees het boek:
  Graan republiek. Van Frank Westerman.
  Dan begrijpen jullie allemaal zoals het et hun ging zal het gaan met jullie.Melkboeren zijn niet meer nodig in enkele landen van Europa.Verzet je wat je wil.Baat niet. heb je quotum verkoop nu en geniet van leven.Anders heb je straks niks als huwelijks en gezins problemen en verder geen cent
  Jan
  NL

 • no-profile-image

  g.e. z.ellig

  als er strijd gevoerd wordt tussen 2 kampen;wordt er geprobeerd deze te breken.
  Naderhand is er iets of niets bereikt.
  Reageerders die de actievoerende melkveehouders niet ondersteunen;hebben andere belangen.

 • no-profile-image

  jan

  Dit is alles behalve zielig. Deze boeren eisen een goed zuivelbeleid van de EU. We kunnen ze maar beter steunen want als er niets verandert aan de plannen van europa gaat de gemiddelde prijs blijven dalen tot alle zuivelproduktie onder contracten zit van enkele grote spelers zoals in anderen sectoren van de landbouw!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.