Home

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Waaghouders willen één systeem voor I&R

Voor schapen en geiten moeten niet vier elektronische identificatie- en registratiesystemen worden toegestaan, zoals nu, maar slechts één.

Dit stelt de Nederlandse bond van waaghouders van levend vee (NBW). De waaghouders vrezen grote logistieke problemen als alle vier toegestane systemen worden gebruikt. De waaghouders vinden dat zij niet verplicht kunnen worden alle uitleesapparatuur aan te schaffen. Toch is identificatie nodig, anders vernietigt de overheid misschien niet voldoende herkenbare dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schapenboer

  Helemaal mee eens dat er een goed systeem moet komen maar niet over de rug van de schapenhouder. Melkveehouders klagen steen en been maar schapenhouders hebben al heel hun leven voor een honger loon moeten werken.
  Laat het electronische door gaan maar ga ook centen halen in brussel.

 • no-profile-image

  schapenkoopman

  Het is zeker beter voor de gehele sector dat er een systeem komt voor de I&R voor schapen. Al die verschillende merken en manieren om schapen te registreren zorgt alleen maar voor extra kosten en veel verwarring. Een goed systeem voor heel Nederland en het liefst voor heel Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.