Home

Achtergrond 197 x bekeken

Vuur Los Angeles woedt onvoorspelbaar verder

De bosbranden vlak ten noorden van de Californische metropool Los Angeles woeden onvoorspelbaar verder.

De brandweer poogt met man en macht de vuurzee weg te houden van gebouwen, communicatiemasten en een sterrenwacht. Het vuur kan echter onder de huidige weeromstandigheden alle kanten op, waarschuwde dinsdag Mike Dietrich van het federale bosbeheer in de Los Angeles Times.

De bestrijders van het vuur hebben door de hitte en wind na zes dagen nog steeds geen vat op de vuurzee. Die heeft volgens de Los Angeles Times al meer dan vijftig panden verwoest en zeker 42.500 hectare grond platgebrand.

De grootste boosdoener in de streek wordt The Station-brand genoemd, die over een gebied van ongeveer 40 bij 30 kilometer op de San Gabriel-bergen ten noorden van de stad woedt. Het terrein is over het algemeen natuur en dun bevolkt en de brandweer hoopt met 3700 man de vlammen daar te houden.

De plaatsvervangend commandant van de brandweer van Los Angeles, Mike Bryant, zei dat de brandweerlieden al honderden gebouwen voor de brand hebben behoed. Aan de oostkant van de 'Station-brand' wordt geprobeerd de vuurzee weg te houden van de markante 105 jaar oude sterrenwacht Mount Wilson Observatory. De brandweer doet daar in de buurt ook zijn best om te voorkomen dat de brand een complex van communicatiemasten en -torens bereikt, waarvan onder meer ruim vijftig televisie- en radiostations gebruikmaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.