Home

Achtergrond 302 x bekeken

Vrees voor hoge stroomkosten

De Vereniging Eigen Huis (VEH) en de VEMW (kenniscentrum voor zakelijke energie- en watergebruikers) vrezen dat consumenten en bedrijven straks een miljardenrekening gepresenteerd krijgen voor het transport van energie.

Zij vinden dat stroomproducenten snel moeten gaan meebetalen aan de transportkosten voor energie.

Nu vervoeren de elektriciteitsproducenten de stroom van de producenten gratis. Zo lang het gaat om levering van stroom aan de binnenlandse markt, is dat geen probleem, aldus directeur Hans Grünfeld van de VEMW. Maar de sector meldt dat Nederland binnenkort op grote schaal elektriciteit gaat exporteren naar het buitenland. Dat vergt miljardeninvesteringen in het netwerk.

De rekening daarvoor gaat volgens de VEH en VEMW naar de afnemers in Nederland. De organisaties roepen de overheid op snel maatregelen te nemen om en ook de producenten te laten meebetalen aan alle netwerkkosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.