Home

Achtergrond 298 x bekeken

Vogelkenner De Haan is groenste Nederlander

Vogelkenner, televisie- en radiopresentator Nico de Haan is woensdagmiddag uitgeroepen tot groenste Nederlander.

Het tijdschrift Grasduinen had de verkiezing voor zijn 30-jarige jubileum uitgeschreven. Wekenlang konden lezers hun stem uitbrengen.

Hoofdredacteur Kees Loogman reikte De Haan tijdens een jubileumbijeenkomst de prijs uit. Vanaf donderdag ligt het extra dikke jubileumnummer in de winkels. Hierin staan ook alle andere 29 genomineerden, onder wie prinses Irene, politica Marianne Thieme (PvdD) en kunstenares Marjolein Bastin. Op 27 september viert het blad met zijn achterban feest in het nationaal park De Weerribben.

De Haan komt geregeld voorbij op radio en tv. Vanaf begin jaren tachtig is hij op de radio te horen bij Vroege Vogels van de VARA. Ook presenteerde hij televisieprogramma's als Ja, natuurlijk: vogelparadijzen, Natuurlijk Nico en Bosch. Beuk & Haan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.