Home

Achtergrond 197 x bekeken

Versdirect.nl ziet af van overname verkoopbedrijven

Telersorganisatie Versdirect.nl ziet af van overname van de handelshuizen Combilo en Scherpenhuizen.

Dat zijn bestuur en directie van de telersorganisatie overeengekomen. De afzetcrisis maakt de geplande investering van naar verluidt 38 miljoen euro te zwaar voor de telers. Ook leggen banken te strenge financieringseisen op onder de huidige kredietcrisis.

"Het is buitengewoon jammer voor ons mooie plan maar gegeven de omstandigheden de enige keuze, "aldus Dick Oosthoek, voorzitter van de vereniging. "Zo biedt de ketenintegratie die we nastreefden veel voordelen voor onze aangesloten telers. Samen met onze ketenpartners zullen we ons nu beraden op de toekomst."

"Het besluit om het ketenintegratieplan te stoppen is voor onze telers het juiste nu," aldus Martin Scherpenhuizen, directeur van Scherpenhuizen. "We zijn ingehaald door de tijd. Je moet de realiteit van de dag in het oog houden en die is dat veel teeltbedrijven in Nederland het moeilijk hebben en vechten voor hun voortbestaan. Nu dit besluit genomen is zullen we met de telersvereniging samen nadenken over een alternatieve invulling van de toekomst."

Scherpenhuizen zegt vast te houden aan intensieve samenwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.