Home

Achtergrond 197 x bekeken

Veenhooibeestje houdt stand

Het veenhooibeestje, één van de meest zeldzame vlindersoorten in Nederland, houdt moedig stand. De Vlinderstichting heeft in 2009 al meer dan 1.600 exemplaren van het unieke fladderdiertje geteld, een recordaantal, zo meldde de organisatie vandaag.

Soortgelijke tellingen in de zomer van 2008 maakten nog melding van 1.500 Nederlandse exemplaren.

Het veenhooibeestje is een weinig mobiele vlinder, zodat de kans op een succesvolle nieuwe kolonie erg klein is. De grootste populatie is te vinden in het Fochteloerveen, een groot natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het is een van de weinige bewaard gebleven hoogveengebieden in Nederland. De sterk bedreigde vlindersoort komt vooral voor in veen.

Uit de provincies Noord-Brabant en Gelderland is het veenhooibeestje echter al helemaal verdwenen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.