Home

Achtergrond 163 x bekeken

'VS geven raketschild Oost-Europa op'

De Verenigde Staten zien af van hun plannen een antiraketschild in Europa te bouwen.

Het plan voor luchtafweersysteem dat in Tsjechië en Polen zou worden opgesteld, is een erfenis van de regering van Georg Bush, de voorganger van de Amerikaanse president Barack Obama. Bush hamerde op de dreiging die Iraanse langeafstandsraketten zouden vormen.

The Wall Street Journal berichtte donderdag dat de huidige regering die dreiging niet zo serieus neemt. Iran is volgens betrokken ambtenaren in Washington niet zo ver met langeafstandstraketten als eerder werd aangenomen. De dreiging is dus afgenomen, stelt een analyse die volgens The Wall Street Journal komende week aan Obama wordt verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.