Home

Achtergrond 476 x bekeken 3 reacties

Uitbraak E.coli op Britse kinderboerderij

Twaalf kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen na een uitbraak van E.coli op een kinderboerderij in het Engelse Surrey. Vier van de kinderen zijn er ernstig aan toe. In totaal zijn tot nu toe 36 besmettingen gemeld maar dat kan de komende dagen nog oplopen.

De uitbraak is afkomstig van Godstone Farm, een boerderij met een groot aantal verschillende dieren waaronder koeien, varkens, kippen, schapen en geiten, en een reeks andere attracties. Godstone Farm krijgt in de zomer zeker 2.000 bezoekers per dag maar is nu op last van de Health Protection Agency, de dienst voor de gezondheidsbescherming, gesloten. Volgens de HPA dateert de eerste besmetting al van 8 augustus. De HPA spreekt van een opvallend grote uitbraak en probeert de oorzaak daarvan zo snel mogelijk te achterhalen. De dienst denkt dat dat echter nog wel enkele weken kan duren.

Laatste reacties

  • aakuper

    Zie je wel, al die megabedrijven, dit krijg je ervan

  • Nines

    Wie zegt dat dit een megabedrijf is?

  • schoenmakers1

    zal wel hetzelfde zijn als met de q-koorts, kinderboerderijen hoefen geen voorzorgsmaatregelen te treffen, hoewel er wel het meeste contact is met mensen

Of registreer je om te kunnen reageren.