Home

Achtergrond 190 x bekeken

Transformatorvervoer verloopt voorspoedig

De laatste fase van het vervoer van drie loodzware transformatoren door het Groene Hart verloopt zondag voorspoedig. Dat heeft een zegsvrouw van netwerkbeheer Tennet laten weten.

De gigantische transformatoren waren vorige week tijdelijk geparkeerd bij Zoetermeer. Zondagochtend werden ze met door een speciaal team van Tennet over de spoorlijn Den Haag-Gouda getransporteerd. Aan het begin van de middag moeten ze op hun definitieve locatie aankomen: het nieuwe hoogspanningsstation bij Bleiswijk.

De 330.000 kilo wegende gevaartes moesten vorige week van pontons uit de Oude Rijn worden gereden en vervolgens over de weg naar Zoetermeer worden vervoerd. Voor het transport werden verschillende provinciale wegen tijdelijk afgesloten. Ook voor het vervoer over de spoorbaan gebruikte Tennet zondagochtend speciale pontons. Het treinverkeer kan enige last ondervinden van de reis van de transformatoren.

De enorme objecten zijn nodig voor het nieuwe hoogspanningsstation in Bleiswijk, dat momenteel nog wordt gebouwd. Het station maakt deel uit van het project Randstad 380k V, een nieuwe elektriciteitssnelweg. De kosten van deze nieuwe verbinding zijn ongeveer 700 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.