Home

Achtergrond 172 x bekeken

Transavia zwijgt over zaak-Julio P.

Luchtvaartmaatschappij Transavia laat zich voorlopig niet meer uit over haar piloot Julio P., die dinsdag in Spanje werd opgepakt.

Een woordvoerster van het bedrijf liet vrijdagmiddag weten dat Transavia niet wil zeggen of het verleden van P. al eerder bij het bedrijf bekend was. Ook over de selectieprocedure van piloten zegt de maatschappij niets. Het bedrijf gaf eerder op de dag aan vrijdag met meer informatie naar buiten te komen. Waarom Transavia heeft besloten te zwijgen over de zaak, legde de zegsvrouw niet uit.

Julio P. wordt ervan verdacht dat hij ten tijde van de militaire dictatuur in Argentinië zogenoemde dodenvluchten heeft uitgevoerd. Daarbij werden tegenstanders van het regime levend vanuit vliegtuigen in zee gegooid. De man, die zowel de Argentijnse als de Nederlandse nationaliteit heeft, was al in 2006 onderwerp van onderzoek door justitie. De Nationale Recherche besloot te bezien of hij mogelijk strafbare feiten had gepleegd nadat informatie over hem was binnengekomen. Waarschijnlijk gaat het om informatie die door collega's van Julio P. is doorgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.