Home

Achtergrond 184 x bekeken

Toedracht ongeval tankstation nog onduidelijk

De toedracht van het fatale ongeval maandag bij een tankstation langs de A27, is nog onduidelijk.

De 35-jarige man uit Utrecht die het ongeluk veroorzaakte, is dinsdag in het ziekenhuis verhoord. Dat duurde evenwel maar kort omdat de man zelf zwaargewond is geraakt. Dat meldde een woordvoerster van de politie. De man ramde maandag in volle vaart een andere auto, waarvan de bestuurder stond te tanken. Beide voertuigen boorden zich in de winkel van het tankstation, dat tussen Meerkerk en Gorinchem ligt.

Eén man kwam om het leven. De politie vermoedt dat de dode een 33-jarige Fransman is. De identiteit van het slachtoffer moet met behulp van DNA-onderzoek nog definitief worden vastgesteld. In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt hij niet een van de bestuurders.

In totaal raakten zes mensen gewond. Vier van hen, onder wie de veroorzaker en de 24-jarige Israëlier van wie de auto werd geramd, liggen nog in het ziekenhuis. Een 38-jarige man uit Made verkeert nog in levensgevaar. Eén persoon ligt met twee gebroken benen in het ziekenhuis.

De politie is dringend op zoek naar mensen die de veroorzaker van het ongeval op de A27 hebben zien rijden. De politiewoordvoerster ontkrachtte overigens de geruchten dat de man in een gestolen auto reed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.