Home

Achtergrond 171 x bekeken

Terreurverdachten aangehouden in VS

Agenten van de Amerikaanse opsporingsdienst FBI hebben zaterdagavond laat (lokale tijd) drie verdachten aangehouden in verband met een terreurcomplot.

Dat gebeurde in de stad Denver in de staat Colorado en in New York. Op de nieuwszender CNN was te zien hoe de 24-jarige Najibullah Zazi en diens vader Muhammad Zazi geboeid werden afgevoerd uit een woning. De vader heeft de Afghaanse nationaliteit, de zoon is Amerikaan, maar werd geboren in Afghanistan. In New York werd enige tijd later de 37-jarige Ahmad Wais Afzali opgepakt.

De jongste verdachte werd de afgelopen dagen al een aantal keer verhoord door de FBI. Op zijn computer zouden volgens een bron binnen de veiligheidsdienst plannen hebben gestaan voor het maken van bommen. Vader en zoon werden aangehouden nadat de zoon had geweigerd zaterdag opnieuw mee te werken aan een verhoor.

Zazi zou met een aantal andere verdachten mogelijk een aanslag hebben willen plegen op een doelwit in New York waar veel mensen komen, zoals een trein- of metrostation. Het drietal wordt vervolgd voor "het geven van valse verklaringen over terrorisme'', aldus de FBI. De mannen kunnen elk acht jaar cel krijgen als ze veroordeeld worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.