Home

Achtergrond 915 x bekeken

Suriname wil geiten importeren

Het Surinaamse ministerie van landbouw (LVV) wil binnenkort geiten importeren. Dat zei minister Kermechend Raghoebarsing in een interview met het Surinaamse dagblad DBS.

Suriname heeft tientallen jaren geen geiten, schapen en koeien geïmporteerd. Bij geiten resulteerde dit in steeds kleinere dieren in verband met inteelt. Vroeger werden wel dieren geïmporteerd uit koudere streken, maar aanpassing van deze dieren verliep heel moeizaam, aldus DBS.

Met een leverancier uit een niet nader genoemd Caraïbisch had het ministerie eerder dit jaar afspraken gemaakt, maar deze leverancier heeft het onlangs laten afweten. Nu zoekt het ministerie naar andere mogelijke leveranciers. Volgens de minister verloopt dit echter niet makkelijk. "De dieren moeten immers het klimaat in ons land ook kunnen verdragen." Geiten van Curacao zijn een optie, aldus de minister. Voor rasverversing zou dat een toegevoegde waarde betekenen, voegt hij er aan toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.