Home

Achtergrond 170 x bekeken

Super de Boer houdt omzet op peil

Supermarktconcern Super de Boer heeft de omzet de afgelopen maanden op peil weten te houden.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde omzetcijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009. Consumenten rekenden voor in totaal 470 miljoen euro boodschappen af in de winkels van Super de Boer. Dat is evenveel als een jaar eerder. Analisten waren uitgegaan van een zogeheten consumentenomzet van 474 miljoen euro.

De netto-omzet, exclusief de inkomsten van vestigingen die door zelfstandige ondernemers worden gerund, kwam uit op 368 miljoen euro, tegen 373 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op 378 miljoen euro. De gemiddelde weekomzet per winkel steeg in het derde kwartaal met 2,8 procent naar 130.323 euro.

Super de Boer wil zich het komende jaar richten op de modernisering en uitbreiding van vijftig tot zestig winkels. Daarmee zijn investeringen van 20 miljoen euro gemoeid. Ook zal Super de Boer het eigen merkassortiment uitbreiden en zich richten op concurrerende prijzen en kortingsacties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.