Home

Achtergrond 170 x bekeken

Suikercampagne begint met zeer hoog suikergehalte

De Nederlandse suikerbieten presteren bijzonder goed in de eerste campagneweek van verwerker Suiker Unie.

Het suikergehalte komt op gemiddeld 17,4 procent bij een lage tarra van 9,9 procent en een winbaarheid van 91 punten. "Voor een eerste week is dit sowieso al erg hoog", zegt directeur agrarische zaken Gert Sikken. "En dan zijn we dit jaar ook nog eens vroeg, al op 8 september, begonnen. Dit is een heel mooie start.”

In de resultaten valt op dat het Zuiden hogere suikergehaltes neerzet dan het Noorden. "Normaal gesproken scoort juist het Noorden iets beter. Dat heeft te maken met allerlei factoren, zoals rassenkeuze en grondsoort", legt Sikken uit. Dat het Zuiden nu de hoogste gehaltes neerzet, heeft met de weersomstandigheden te maken. "Door de droogte is de tonnagegroei geremd. Dat drijft het suikergehalte op." Medio volgende week verwacht Sikken met een opbrengstprognose te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.