Home

Achtergrond 170 x bekeken 7 reacties

'Stuur melk naar landen met hongersnood'

De melk die boze boeren nu op hun akkers lozen, zou naar landen gestuurd moeten worden waar hongersnood heerst, zoals Somalië, Ethiopië en Kenia.

De Belgische minister voor Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel heeft dat vandaag gezegd.

De bewindsman zal zijn voorstel overbrengen aan huidig EU-voorzitter Zweden. Hij zal het ook bepleiten bij de Verenigde Naties in New York.

"Miljoenen liters worden weggegoten op de velden, terwijl wereldwijd elke vijf seconden een kind aan honger overlijdt. De burger die ik ben, kan die situatie niet aanvaarden'', aldus Michel.

Melkveehouders uit verschillende EU-landen, waaronder Nederland, hebben de afgelopen dagen melk geloosd uit protest tegen de lage handelsprijzen. Michel wil dat de melk wordt omgezet in melkpoeder, zodat die naar hongersnoodgebieden kan worden verzonden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Laat de banken maar betalen voor ontwikkelings hulp, door hun hebben we kredietcrises , voor elk miljoen winst die ze maken , 10 % naar ontwikkelings landen of meer, dan leren ze ook hun lesje, en worden wij er niet de dupe van

 • no-profile-image

  Boer

  Snel een zootje melkpoeder dumpen en de plaatselijke veestapel en infrastructuur in opbouw weer onderuit halen.En als de melkpoeder op is moeten de arme stakkers maar weer zien hoe ze zich redden.Dit is niet de soort hulp waar deze mensen op zitten te wachten.

 • no-profile-image

  Bert

  Ik weet niet of Charles een beetje op de hoogte is, maar de pakhuizen liggen vol melkpoeder. Die kunnnen er zo heen gebracht worden.
  Het is een zegen voor zowel de belastingbetaler als voor boeren in ontwikkelingslanden dat onze overproductie nu uitgereden wordt. Dan hoeft het niet meer opgeslagen of met subsidie gedumpt te worden in ontwikkelingslanden.

 • no-profile-image

  Leen

  Om de kindersterfte tegen te gaan kan hij beter anticonceptie als middel inzetten. Om daar EU melk heen te subsidiëren biedt op termijn toch geen soelaas terwijl de omstandigheden om daar structureel duurzame landbouwproductie op poten te zetten een welhaast onmogelijke opgave lijkt. Het is niet reëel om in dergelijke gebieden bevolkingsgroei na te streven.

 • no-profile-image

  geen boer

  Ah, de belgische Jan Pronk. Weet iemand of hij ook met entourage per business class de (derde) wereld rondvliegt? De clientele moet immers regelmatig bezocht worden. En wat een idee edelachtbare, complimenten! Dit soort klassieke ontwikkelings'samenwerking' werkt immers het beste, dat weet iedereen. En die lactose-intolerantie, dat valt best mee hoor.

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  die poeier inladen en wegbrengen, des te eerder krimpt de voorraad op de europese markt en krijgen we weer pingels voor de melk. Neem nu gewoon dat verlies. Die voorraafd blijft lang de melkprijs drukken. Voorraadbeheersing is de sleutel in SUPPLY MANAGEMENT ook in canada doen ze aan voorraadbeheersing nu wij nog.

 • no-profile-image

  freek

  ze zouden het ook kunnen verbranden in de energie centrales dat zou het hele probleem oplossen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.