Home

Achtergrond 185 x bekeken

Studenten kiezen vaker met blik op toekomst

Studenten houden bij het kiezen van een studie steeds vaker rekening met de kans op een baan na afloop van de studie.

Vijf jaar geleden speelde dat voor een derde van de studenten een belangrijke rol, nu houdt 55 procent rekening met het toekomstperspectief. Dat blijkt uit landelijk onderzoek door het aan de Nijmeegse Radboud Universiteit verbonden onderwijsadviesbureau IOWO.

De onderzoekers ondervroegen zesduizend eerstejaarsstudenten die rechtstreeks instroomden vanuit het voortgezet onderwijs. De universiteitsstudenten kregen vragen over hun studiekeuzeproces voorgeschoteld. De uitkomst is mogelijk een gevolg van de economische recessie en de verwachting is dat de trend zich volgend jaar doorzet, aldus de onderzoekers.

Interesse in een bepaald vakgebied blijft de voornaamste reden om voor een studie te kiezen. Ook de aantrekkelijkheid van de campus speelt een rol, aangezien studenten vaker op de campus verblijven. Aantrekkelijkheid van de universiteitsstad en het studentenleven zijn minder belangrijk, blijkt uit het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.