Home

Achtergrond 226 x bekeken

Sterke groei Argentijnse biodieselimport EU

De Europese Unie heeft in het tweede kwartaal van 2009 veel meer biodiesel geïmporteerd uit Argentinië.

Dat meldt het productschap MVO. Van april tot juni dit jaar werd 220.000 ton biodiesel uit Argentinië geïmporteerd, tegenover 66.000 ton in heel 2008.

De Argentijnse biodiesel is in de plaats gekomen van goedkope gesubsidieerde biodiesel uit de Verenigde Staten. De import van de zogenaamde B99 uit de VS is sinds april dit jaar stilgevallen nadat de Europese Commissie antidumping- en antisubsidieheffingen had ingesteld voor een periode van 5 jaar.

Toch is de Argentijnse biodiesel nog goedkoper dan de brandstof die in Europa geproduceerd wordt. De biodieselprijs in de EU staat onder druk vanwege de grote voorraad die is aangelegd nog voordat de heffingen op import uit de VS werden ingesteld.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.