Home

Achtergrond 158 x bekeken

Steeds meer bijbels op nachtkastjes

Drieduizend instellingen als hotels, gevangenissen en ziekenhuizen hebben bijbels naast de bedden liggen.

De Bijbelvereniging, die de boeken over het land verspreidt, spreekt van het hoogste aantal in haar geschiedenis. Het afgelopen jaar vulde de vereniging het bestand aan met 25.000 nieuwe boeken, zo liet een woordvoerder dinsdag weten.

"Het aantal instellingen neemt ieder jaar licht toe'', zei de woordvoerder. De Bijbelvereniging verspreidt de gratis bijbels sinds 1948. Toch komt de vereniging steeds vaker instanties tegen die de Heilige Schrift weigeren. "Soms worden hotelketens overgenomen door een buitenlandse partij die onze traditie van het verspreiden van bijbels niet kent.'' De vereniging krijgt ook vaker de vraag of er naast de bijbel een koran op de nachtkastjes kan worden gelegd. "Dat zal niet snel gebeuren. Voor de moslim is de koran een een heilig boek dat je niet zomaar ergens achterlaat'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.